ARoS Public

ARoS maj 2017

I maj 2017 arbejdede jeg som gæstekunstner ved ARoS Public, i deres atelier hvor kunstmuseets gæster kan se og følge med i processen mens værkerne tager form.

Jeg valgte at arbejde med affald, - især plastik,  da det er et emne som fylder mere og  mere i vores hverdag og ikke mindst i vores natur! - Jeg arbejdede med to installationer - det ene af "havaffald" og det andet af "byaffald". 

Flere hundrede gæster fra forskellige lande lagde vejen forbi atelieret. Vi talte om kunst, om forurening, om genbrug, om Grønland og meget andet. En del gæster kom forbi flere gange og fulgte projekterne. Det var en helt ny oplevelse at have publikum med på sidelinjen, og der kom mange gode kommentarer og fortolkninger, som jeg kunne tage med mig i arbejdet. 

 

 

SILENCE

Værket er inspireret af plastikøer som flyder rundt i verdenshavene. Jeg forestillede mig hvordan det opleves af dyrene under havet, og benyttede blåt og hvidt plastikaffald for at give stemning af hav og is. På værket projekteres fotos af hav, is mm., for at skabe bevægelse og på billederne kan man i glimt ane skygger af fisk eller hvaler. 

ARoS maj 2017

NOISE

Værket er inspireret af ravne som roder i affald, som er et typisk syn i de fleste grønlandske byer og bygder.