Frimærker

Kunstfrimærke 2011

I marts 2011 udkom mit 4. frimærke,- et kunstfrimærke.

I forbindelse med udgivelsen beskrev jeg værket således:
   I baggrunden ses en æggeformet klode, sol eller planet, og linjer af nordlys eller stier som menneskene følger. På motivet hænger en nøgle, som afspejler min måde at kombinere genstande på i mine værker. Nøglen symboliserer ”at låse inde, lukke af og holde fast ” eller modsat ”at låse op, lukke ind og åbne op for nye muligheder”. 
   For mig handler billedet om hvordan vi hver især lever vores liv, hvilke veje vi vælger at gå, og om vi vælger at lukke op eller lukke af, når vi møder nye muligheder og udfordringer i livet.
Kunstfrimærke

Postkort med frimærke. Stemplet er af Jens Rosing

Skitse til kunstfrimærke

Kvindernes internationale kampdag 2010

Uha.. tænkte jeg, da jeg fik til opgave at tegne et frimærke, der skal markere 100 års dagen for Kvindernes internationale kampdag. Kvindekamp ligger mig lidt fjernt. Jeg tilhører en generation hvor ”kvindekampen” som oftest udspiller sig hjemme bag husets fire vægge, - en kamp om en retfærdig fordeling af de huslige opgaver mellem mand og kvinde…

Men jeg er jo kvinde, og kvindekampen er vel lige så meget min sag som andre kvinders, så jo jeg vil gerne give mit bud på et motiv. - Ind på Google for at se hvilke billeder, der dukker op under titlen ”Kvindekamp”. Op popper billeder af blodrøde knyttede næver omsluttet af kvindetegn. En muskuløs kvinde i kedeldragt, der triumferende vifter med en svensknøgle. Stereotype billeder af rødstrømpebevægelsen, hvor ordet ”kamp” menes bogstaveligt… - ikke lige det billede jeg har af kvindernes internationale kamp i 2010.

Nej - jeg måtte tage udgangspunk i mig selv som kvinde, samlever og mor til 3 drenge. For mig er kvindekamp et ønske om lighed mellem kvinder og mænd. - Ikke i den forstand at vi skal ligne hinanden og gøre de samme ting, men at vi skal respekter hinanden, og værdsætte de værdier og evner som vi hver især har. - At vi alle behandles retfærdigt og lige. - At de kvindelige værdier får mere plads i vores samfund, så de mandlige og kvindelige sider, som vi alle har uanset køn, kommer i balance.

Motivet til frimærket er tænkt som et billede på kvindernes kamp jorden rundt. Kvindernes middel til kampen er ikke vold og muskelkraft, men dialog og næstekærlighed, udtrykt med varme og blide farver. Kvindetegnene kan ses som udtryk for de kvindelige værdier, eller som den grønlandske tromme, der i dag ofte benyttes som symbol på retfærdig og fredelig konfliktløsning.  Kvindernes fælles bestræbelse jorden rundt, skaber en yin yang bevægelse, balance mellem de kvindelige og mandlige sider.  - Modsætninger der ikke kan undvære hinanden, og som tilsammen skaber den fuldendte balance.

Kvindernes Internationale Kampdag 100 år.

Førstedags kuvert.

Postkort med frimærke og stempel.

Julefrimærker 2009

I oktober 2009 udkom mine 2 første frimærker,- julefrimærkerne for 2009.

Jeg fik opgaven allerede i foråret 2007. Tanken om den netop overståede jul, med gaveindkøb, julefrokoster, diverse juleklip og juletræsdans i skole og vuggestue og hvad der ellers er på programmet i december tog næsten pusten fra mig.

Jeg besluttede derfor at frimærkemotivet skulle handle om alt andet end nissemænd og julegaver, men om samvær og nærvær.

Som inspiration brugte jeg Jesusbarnet og Betlehemsstjernen, som blev til det kærlige spædbarn, samt familien, der sammen glædes over den smukke aftenhimmel med stjerner og nordlys.

Julefrimærkehæfte 2009 (selvklæbende frimærker)

Julefrimærke med barn

Skitse til julefrimærke med barn.

Førstedags kuvert med stempel

Julefrimærke med familie

Skitse til julefrimærke med familie

Førstedagskuvert m. stempel

Julemærke 2007

I 2007 deltog jeg i konkurrencen om årets julemærke, og var så heldig at vinde. Skitserne til de 3 ryper havde ligget i skuffen i flere år før jeg endelig fik færdiggjort dem.

Jeg havde gjort mig følgende tanker om motivet:

"I juletiden tænker vi på familie og venner, sender kærlige julehilsner og glæder hinanden med gaver. Det er også tiden hvor næstekærligheden er stor, og hvor der gerne gives lidt ekstra til de hjemløse, de krigsramte og nødstedte i verden. Ryperne som overbringer hilsner, hjerter og gaver er som hvide fredsduer, der formidler kærlighed og omsorg til nær og fjern og på tværs af landegrænser."

De 3 ryper

Julemærket 2007